Publicitat
Diari de Terrassa

Les matriculacions cauen un 18% a Terrassa

La matriculació d’automòbils, SUV i tot terrenys a Terrassa va caure un 18% al setembre respecte al mateix més de l’any passat a conseqüència de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Durant el mes passat, es van vendre 272 vehicles, és a dir, 60 menys que un any enrere. Aquesta tendència també es trasllada a les matriculacions acumulades en aquest 2020. Segons el Gremi del Motor, entre gener i setembre d’enguany, els concessionaris implantats a Terrassa han venut 2.122 unitats, que són 2.228 menys que durant aquests mesos de 2019. La davallada, en aquest cas, arriba al 51,2%. És a dir, que se n’han venut menys de la meitat de vehicles, el que dona una panoràmica clara de la difícil situació que travessa el mercat.

De fet, el sector no ha acabat d’arrancar del tot des que es va declarar l’estat de l’alarma. Al març van patir un daltabaix “històric” amb un descens de vendes del 69,6% respecte al mateix mes de l’any anterior, coincidint amb l’inici del confinament. Una vegada finalitzat l’estat d’alarma, el juny i el juliol van ser mesos de certa recuperació, millor del que el mateix sector esperava, però en cap cas es van assolir les cotes de l’any anterior. El setembre, per tant, es manté amb volum de vendes encara força inferior sobre el 2019. En el mercat estrictament d’automòbils, el més voluminós, la tendència negativa també apareix encara que molt més atenuada. Al setembre, es van matricular 207 unitats, 25 menys respecte a fa un any, el que implica un descens del 10,7%. En l’acumulat, la caiguda és força més gran. Els 1.360 cotxes venuts entre gener i setembre representen un 36,9% menys que el mateix període de 2019. L’any passat se’n van matricular 2.157 (787 més). En el Vallès Occidental, els concessionaris han venut 6.329 automòbils fins al setembre, un 34,5% menys.

En el mercat egarenc, Kia és la marca líder en vendes, amb un total de 212 matriculacions fins al setembre, malgrat que aquesta dada significa un 43,3% menys de matriculacions respecte a l’any passat. En segona posició s’hi troba Volkswagen, amb 205 unitats matriculades i un descans relatiu del 50,6%. Seat ocupa la tercera posició, amb 186 unitats venudes (-47,2%). Toyota i Opel, per aquest ordre ocupen la quarta i quinta posició en aquest rànquing.

Situació general
Les vendes de cotxes a Espanya han tornat a caure al setembre en tots els canals. Es van matricular 70.729 turismes i tot terrenys el mes passat, la qual cosa suposa un descens del 13,5% en comparació amb el mateix mes de l’exercici precedent, segons fonts patronals.

El mercat automobilístic nacional va mostrar signes de recuperació al juliol, amb un repunt del 1,1%, gràcies a la posada en marxa Pla Renove del Govern i al fet que va ser el primer mes complet sense restriccions de mobilitat després de la fi de l’estat d’alarma el 21 de juny. No obstant això, res més lluny de la realitat. A l’agost no va poder continuar amb la seva recuperació i al setembre es van comercialitzar 11.017 cotxes menys.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top