Publicitat
Comarca

Un estudi demostra que el confinament ha estat negatiu en pacients amb epilèpsia

Un estudi de la Unitat d’Epilèpsia de el Servei de Neurologia de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona ha demostrat els efectes negatius del confinament en pacients amb epilèpsia, encara que aquesta malaltia no seria un factor de risc per contraure el coronavirus.

Els investigadors han constatat que determinats factors relacionats amb el confinament, com l’insomni, l’ansietat o la manca de recursos econòmics “poden empitjorar el control de les crisis epilèptiques”.

Així ho ha indicat a EFE la neuròloga Elena Fonseca, que ha explicat que s’ha estudiat 225 pacients durant les seves visites de control en període de confinament, via telefònica, la meitat dels quals va desenvolupar ansietat i depressió i un 30% va tenir alteracions de la son.

Un 10% dels pacients van empitjorar el control de la seva epilèpsia a causa del confinament, en la majoria dels casos pels canvis de pautes de la son, sobretot, insomni que van patir.

A més, prop d’un terç dels pacients va explicar que els ingressos econòmics del seu entorn familiar s’havien reduït a causa de la pandèmia.

“Amb aquest estudi hem observat que aquests factors associats al confinament es relacionarien amb un pitjor control de les crisis epilèptiques en els pacients”, ha considerat la doctora Fonseca, investigadora clínica del Grup de Recerca en Epilèpsia del VHIR, adjunta en Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i primera autora de la feina.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top