Publicitat
Diners

Banc Sabadell planteja prejubilar a partir dels 57 anys

El Banc Sabadell ha proposat als sindicats prejubilacions a partir dels 57 anys i, en cas de no cobrir amb això les 1.800 sortides previstes, baixes incentivades amb una indemnització de 35 dies per any treballat i un màxim d’una anualitat. La direcció del banc ha mantingut amb la representació sindical una nova reunió per negociar la retallada de plantilla -de 1.800 empleats- que preveu emprendre l’entitat en el primer trimestre del 2021. En la trobada, el banc ha posat sobre la taula la seva primera proposta per abordar aquesta reestructuració, que els sindicats ja han titllat d’ "insuficient".

Banc Sabadell ofereix prejubilacions a partir dels 57 anys, amb el 70% del salari anual i la signatura d’un conveni especial, amb un màxim de 250.000 euros per empleat.

Si no s’arriba amb prejubilacions a la xifra total de sortides previstes, l’entitat financera oferirà un pla de baixes incentivades, principalment per al personal administratiu de xarxa d’oficines i ‘servicing’.

L’entitat, segons CCOO, també ha detallat l’afectació que tindrà aquesta retallada territorialment: Catalunya serà la zona més afectada, amb 716 sortides, seguida de la regió Est, amb 675; la Centre, amb 173; la Nord-oest, amb 126; la Nord, amb 93, i la Sud, amb 92.

La suma d’aquestes xifres és superior al nombre màxim de baixes que planteja l’empresa "per tenir un petit marge d’actuació", explica el sindicat, que assegura que el Sabadell vol arribar a un acord "no més tard del 17 de novembre" per iniciar les sortides a principis de l’any vinent.

Aquest sindicat considera que perquè les sortides voluntàries siguin el més atractives possible l’entitat hauria d’ampliar el marge d’edat per accedir al pla de prejubilació i augmentar el límit màxim a cobrar. Així mateix, emplaça el banc a aclarir qüestions com les condicions financeres que mantindran els afectats en desvincular-se de l’entitat o concretar un calendari de terminis per a les sortides.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top