Publicitat
Diners

Banc Sabadell guanya 203 milions d’euros fins al setembre

Banc Sabadell ha assolit en els nou primers mesos de l’any un benefici net de 203 milions d’euros, una xifra que és un 74 % inferior a la del mateix període de 2019, degut principalment a la menor activitat derivada de la pandèmia de covid, però que supera les previsions del mercat. Aquest és el balanç que ha fet el banc dels nou primers mesos de l’any.

Els ingressos del negoci bancari, que inclouen el marge d’interessos i les comissions netes, cauen un 6,2 % fins a setembre en termes interanuals, fins als 3.546 milions, si bé en el tercer trimestre ja mostren un comportament positiu.

De fet, segons el Sabadell, el benefici net experimenta un creixement del 10,9 % en el tercer trimestre gràcies a la recuperació del negoci ‘core’ i la disminució de les provisions.

En concret, el marge d’interessos se situa en 2.545 milions a finals de setembre, un 6,2 % menys, i les comissions netes cauen un altre 6,3 %, fins als 1.000 milions, per la reducció de l’activitat derivada del confinament, segons la informació remesa a la CNMV.

El Sabadell, que torna a estar a totes les travesses en la nova ronda de fusions encoratjada per la crisi del coronavirus, reporta una ràtio de morositat del 3,81 %, quan fa un any era de 4,08 %.

El banc que presideix Josep Oliu té previst posar en marxa un “pla d’eficiència i transformació digital” que suposarà la sortida de fins a 2.000 empleats de l’entitat en base a prejubilacions i baixes incentivades, amb la finalitat de “ajustar l’estructura de l’organització i els costos a la nova realitat competitiva “.

El Sabadell assenyala que aquest pla inclou diferents iniciatives, com la simplificació dels processos interns, l’automatització de les activitats dels centres d’operacions o la seva simplificació.

Transformació digital
El finançament del pla es durà a terme amb les plusvàlues corresponents a les vendes de part de la cartera de renda fixa (ALCO) i tindrà un impacte neutre en capital.

En paral·lel a la sortida d’empleats a Espanya, la filial britànica del Sabadell, TSB, va anunciar fa unes setmanes que planeja tancar altres 164 sucursals al Regne Unit aquest proper any 2021 per guanyar rendibilitat, cosa que afectarà aproximadament uns 900 llocs de treball. TSB vol accelerar el seu pla de reestructuració per tal d’concloure-ho en 2021 i tornar a beneficis abans del previst.

Banc Sabadell ha tancat el mes de setembre amb una inversió creditícia bruta viva de 145.462.000, xifra que suposa un creixement interanual de l’3,2%, i un volum de recursos de clients en balanç de 148.163.000 d’euros, un 4% més.

Els saldos de comptes a la vista augmenten un 9,7% respecte a 2019, fins als 126.274.000, mentre que els dipòsits a termini totalitzen 22.187.000, un 19,7% menys.

Per la seva banda, el total de recursos de clients fora de balanç ascendeix a 41.935.000, el que suposa un descens de l’4%, tot i la millora experimentada en el tercer trimestre.

Resultats
En total, els recursos gestionats pel banc sumen 212.647.000, uns 2.000 milions més que fa un any (+1,2%). En el cas de TSB, la inversió creditícia puja a 35.415.000, amb un creixement interanual de l’1,8%, i els recursos de clients en balanç sumen 36.784.000, un 9,1% més.

Fins al 12 d’octubre, Banc Sabadell ha concedit un total de 10.500 milions d’euros en préstecs garantits per l’ICO destinats a pimes i grans empreses.

Pel que fa a moratòries, l’entitat bancària ha concedit fins a setembre per un total de 3.660 milions d’euros, el 92% d’elles hipotecàries i el 8% restant a l’consum. Quant als actius problemàtics, ascendeixen a 7.647.000, dels quals 6.127 corresponen a actius dubtosos i 1.520 milions a adjudicats.

La ràtio d’actius problemàtics nets sobre el total d’actius, segons les dades del banc, se situa en el 1,5% i la cobertura d’aquests actius arriba a el 52,3%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top