Publicitat
Cultura i Espectacles

Vuit dones i un mort

El grup de teatre d’Amics de les Arts estrena nova obra aquest divendres

Una escena de l'obra durant l'assaig /Alberto Tallón

Amb una mica de retard sobre el calendari previst per circumstàncies diverses, el grup de teatre d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (AAJJ) estrena aquest divendres, “Un mort darrere la porta”, una adaptació de la premiada “Vuit dones” de l’autor francès Robert Thomas. Es tracta d’un relat de suspens que té el seu punt de partida en la descoberta d’un cadàver en mig d’una celebració familiar de Nadal.

L’obra, com així ho demana, compta amb un elenc totalment femení format per Anna Clariana, Mercè Coll, Marta Espachs, Mercè Martínez, Anna Massallé, Maria Miralda, Mercè Monterde i Gemma Tarrés. La direcció està a càrrec d’Antoni Garrich qui ja és una firma habitual de la casa. El muntatge es representarà aquest cap de setmana i el pròxim, de divendres a diumenge, i es recuperarà el mes de gener, després de la festivitat de Reis.

Garrich qualifica l’obra de comèdia d’intriga. “La història ens transporta a una casa benestant aïllada de la ciutat on tot està preparat per celebrar el Nadal. La sorpresa és que de cop i volta apareix un cadàver que és el del propietari de la casa i el cap de família. La curiositat que desperta és que totes les persones que es troben a la residència són dones i, per tant, totes elles (vuit) són sospitoses de l’assassinat”.

El director apunta que van triar aquesta obra perquè encaixava amb el seu objectiu de fer una comèdia que no fos molt exigent. “Venim d’un Shakespeare, ‘Molt soroll per res’, que ens va comportar un esforç interpretatiu titànic pel text i perquè hi ha 19 personatges. Va anar molt bé, vam superar el repte i encara ens queden bolos. Després d’aquesta gran obra, necessitàvem un respir i és per això que vam escollir un text més relaxat per nosaltres i també pel públic. Les comèdies són molt agraïdes si aconsegueixes fer somriure i riure. La finalitat és passar una estona entretinguda i t’ajuda a oblidar-te dels problemes”.

Actrius aplicades

Per a Garrich aquesta és la primera vegada o de les poques que dirigeix un elenc totalment femení. “És un autèntic plaer perquè, en general, les dones són més disciplinades. Són més estudioses, puntuals, implicades… Totes les actrius amb les quals fem aquesta obra de Thomas s’han llançat des del primer moment perquè tot vagi com una seda”.

El director destaca que es tracta d’una obra molt coral i que, per tant, era gairebé imprescindible que hi hagués complicitat. “Totes les actrius defensen el seu rol amb moltes ganes. Un rol familiar perquè, de fet, aquest presumpte assassinat té lloc a casa on està tot el clan familiar: l’esposa del mort, la cunyada, la germana, les dues filles i les dues dones del servei domèstic. Totes tenen motius per desprendre’s del cap de família… Ara, qui és?”.

Amics de les Arts ha portat a escena un munt d’obres. Aquesta és la primera vegada que fa una immersió en el dramaturg Robert Thomas. “No en sabíem gran cosa tot i que l’obra original ‘Vuit dones’, es va estrenar a Madrid. A mi em va enganxar la trama, que és del gènere negre i còmica, i la singularitat que tots els personatges fossin dones. També vaig tenir curiositat per veure la pel·lícula amb Catherine Deneuve i confesso que no em va agradar gaire”, va afegir Garrich.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Vuit dones i un mort
To Top